Ужгородка в Італії виставила на аукціон свою картину, аби допомогти лікарям

Ужгородка в Італії виставила на аукціон свою картину, аби допомогти лікарям

 

Ужгороді Естер вже знають за її дивовижними акварелями, в місті проходила її виставка в кав’ярні Indigo Shanti-Café. Нещодавно дівчина переїхала до Флоренції (Італія), де працює з Академією класичного мистецтва Флоренції і опинилась там саме в період розпалу пандемії коронавірусу. Вражена підтримкою італійців, яку вони всіляко надавали своїм лікарям, художниця надихнулася на проект, який би допоміг українським лікарям.

«Хочу зробити свій внесок у підтримку українських лікарів, — каже вона. — Для цього я вирішила намалювати картину, присвячену лікарям, які борються з Covid-19, і провести благодійний аукціон. Всі виручені кошти з продажу картини я передам в Фонд допомоги лікарям, що заразилися коронавірусом Нelpdoctors».

Картина «Промені надії» виставлена на аукціон на сторінці художниці (Esther-Anastasiia Franchuk) у соцмережі Фейсбук 7 травня. Торги під нею триватимуть 2 тижні — з 7 до 22 травня. Людина, яка запропонує найбільшу суму за картину, стане її власником, а кошти будуть перераховані до Фонду. Передача картини власнику буде здійснюватися поштою.

Загалом картини Естер продаються від $ 500 до 2,5 тис. На аукціоні за картину розміром 50х60 см художниця розраховує виручити не менше 10 тисяч гривень, хоча, каже, будь-яка допомога – це, звичайно, добре.

Додамо, що відсоток лікарів, які заражаються коронавірусною інфекцією, стрімко зростає. Незважаючи на те, що МОЗ України не публікує окремої статистики по лікарям, що захворіли на Covid-19, з кожним днем їхня кількість зростає. «Відсоток хворих короновірусом лікарів в нашій країні дуже великий! Тому наш обов'язок подбати про них, коли вони піклуються про нас!», — закликає художниця.

Сторінка художниці - https://www.anastasiiafranchuk.com/

Аукціон триває на її сторінці у соцмережі - https://www.facebook.com/100000181716528/posts/3561353663880656/?d=n

 

https://zakarpattya.net.ua/News/202053-Uzhhorodka-v-Italii-vystavyla-na-auktsion-svoiu-kartynu-aby-dopomohty-likariam?fbclid=IwAR3Rgi1unCfcwL6XyU7TMgjgQYZ5b1vQiCykPd7LopZjSu1h0yjb7H59HGQВ

Back to blog

Leave a comment

Please note, comments need to be approved before they are published.